0

П резидентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати телеграма, с която почете паметта на легендарния Илия Вълов. Големият български вратар ни напусна внезапно на 62-годишна възраст в събота, 13 юли.

В съболезнователния адрес, който е лично до президента Георги Иванов, първият човек в световния футбол пише:

"Скъпи г-н Президент,
Искам да изразя най-искрените си съболезнования по повод кончината на бившия вратар Илия Вълов. Думите са безсилни да опишат тъгата, която изпитваме от тази загуба.


Направил впечатляваща кариера в националния отбор, Илия Вълов е част от състава на България, участвал на Мондиал’86 в Мексико. На клубно ниво той ще бъде запомнен с успешния си престой в Ботев Враца и ЦСКА, печелейки две титли, две купи на Съветската армия, една купа на България и една Суперкупа. Кариерата му преминава още през Германия, Австрия и Турция. След като се оттегля, застава начело на Ботев Враца.
Една истинска легенда на българския футбол, чиито постижения, характер, лидерски качества и лоялност няма никога да бъдат забравени и ще ни липсват безкрайно.
Надяваме се, че тези спомени и думи на подкрепа ще донесат поне малко утеха в този труден момент.
Искрено Ваш, Джани Инфантино".

Илия Вълов почина внезапно на фаталния 13-и юли, 2 дни след 44-тия рожден ден на сина си Валентин Илиев, който е треньор на ЦСКА 1948. Големият вратар влязъл за смяна на ставата във врачанската болница, където обаче получил смъртоносно запушване на кръвоносен съд. Вълов беше погребан в понеделник в родния си град Кнежа.