0

П резидентът на Франция Еманюел Макрон призна, че е посъветвал Килиан Мбапе да остане в Пари Сен Жермен. След трансферна сага, продължила повече от година, нападателят се отказа от намерението си да отиде в Реал Мадрид и подписа нов договор с френския клуб до 2025. Мбапе заяви, че е говорил с Макрон, а намесата на държавния глава се превърна в тема във Франция.

В интервю за няколко френски медии, президентът разясни какво е било участието му. Макрон каза, че е искал Мбапе да остане в ПСЖ, въпреки че самият той е фен на Марсилия.

„Уверявам ви, не съм се месил в никакъв трансфер. Като всеки гражданин, когато става въпрос за спорт, искам да гледам добра игра и да подкрепям даден тим, в моя случай Олимпик Марсилия. Имах разговор с Килиан Мбапе, в който просто го посъветвах да остане във Франция. Разговорът беше неофициален и приятелски, а в ролята ми на президент е да защитавам страната си“, каза Макрон. 

Самият Мбапе разкри, че след като е взел решение да остане в Париж, е информирал президента, който е бил „много щастлив“.

„Уважавам го много, но не съм решил да остана, защото той ми е казал така, макар че и тоа има роля. Той ми даде добър съвет“, каза Мбапе.

Вчера Макрон награди легендарната тенисистка Били Джийн Кинг с ордена на Почетния легион – най-високото гражданско отличие на Франция. Церемонията се състоя в Елисейския дворец точно 50 години след триумфа на американката на сингъл на „Ролан Гарос“ през 1972.