0

А нте Шимунджа ще бъде обявен скоро за нов треньор на Лудогорец. Вчера словенският Мура обяви раздялата си с 50-годишния специалист по взаимно съгласие, съобщава „Мач Телеграф“.

Така клубът удовлетворява желанието на най-успешния си треньор да напусне поста, който заемаше 4,5 сезона. През миналата кампания Шимунджа изведе въпросния тим до шампионската титла, а през тази ги вкара в групите на Лигата на конференциите, където победи Тотнъм.

„Никога не е точното време да кажеш довиждане, не е лесно да направиш тази стъпка. Но всяка история си има край, а нашата, с Анте начело, свършва точно тук“, заяви президентът на Мура Роберт Кузмич.

„Шимунджа и Мура постигнаха заедно всичко, което практически можеха. Както той помогна на отбора да израсте, така сега клубът му дава възможност да навлезе в нови футболни кръгове и да се развива.

Анте си тръгва заради желанието да поеме ново предизвикателство, а ние му пожелаваме всичко най-добро по пътя, по който поема. Бих искал да му благодаря за професионализма, както и за отношението, което показваше тук. Той зададе високи стандарти, но съм уверен, че ще продължим да ги следваме“, добави президентът на словенския клуб.