0

П резидентът на Реал Мадрид Флорентино Перес спечели делото срещу вестник „Ел Конфиденсиал“ заради публикуването на записи от негови разговори от 2006. Перес ще получи само 1 евро като компенсация, за колкото беше и искът му. Той заведе делото не за пари, а за да може да блокира публикуването на други записи с негово участие.

Съдът в Мадрид смята, че е нарушено правото на чест на Перес, а не това на лично пространство и че вестникът е надвишил правата си за свобода на информацията, съобщава Vozpópuli. Според съдията записите са били „напълно деконтекстуализирани“ и следователно е невъзможно да се знае на какво се дължат на критиките на Перес към играчи като Раул или Икер Касияс. Въпреки това съдът признава информационния интерес на съдържанието на записите и опровергава Флорентино, като уверява, че „всичко, свързано с неговата обществена сфера и понякога за съжаление и с личната му сфера, е от общ интерес“.

Въпросните записи са направени, след като Перес напусна Реал през 2006 г. Освен към Раул и Касияс, в тях имаше коментари за Висенте дел Боске, Жозе Моуриньо и Кристиано Роналдо.