0

Б омба с дълговете на Звезда и Партизан хвърли Александър Вучич. Президентът на Сърбия си позволи да говори за футбол в телевизия ,Pink" и потвърди за пореден път пристрастията си към "червено-белите".

Той обаче вметна, че в момента си затваря очите за дълговете на Партизан, чийто футболен и баскетболен тим имат да внасят в хазната 26 милиона евро. "Звездашите" висят само с 3 милиона евро, след като платиха накуп  7,3 милиона евро .

"Мисля, че е грешка, но ще говоря свободно. Няма да крия, че съм за Звезда. Това е нормално, защото няма смисъл да се лъжат хората. Таяни е за Ювентус, Мелони - за Рома! Хелмут Кол подкрепяше Кайзерслаутерн, Джон Мейджър - Челси и т.н. Мълчах, за да не ме свързват с успехите на Звезда", заяви президентът. 

"Разбрах обаче, че няма смисъл да го правят. Както и да погледнете - дължат на държавата 26 милиона евро! Но аз съм пе....ст! Така скандират феновете на този отбор, защото ги оставяме да не плащат данъци! А другите - да го правят.  Войводина сега има гъвкаво ръководство и е може би най-здравият клуб в нашата страна, както и Чукарички, нищо че са частни", каза още държавният глава.

Както е известно, у нас подобни проблеми има Левски, който дължи 11,5 млн. лева на хазната, която направи запор на сметките му.