0

К рай! Ивайло Петев вече не е треньор на Университатя Крайова. Тази новина дойде като гръм от ясно небе от Румъния вчера. Според местните медии той се е разбрал в сряда с ръководството за прекратяване на договора си и вече му е избран заместник - Константин Гълка.

Президентът Михай Ротариу е бил бесен за Петев за загубата с 0:2 от ФКСБ и още в неделя е искал да му бие шута. Той обаче си е дал няколко дни, за да охлади главата си. В крайна сметка обаче в отношенията им не е настъпил обрат. Преди това Университатя отпадна от турнира за Купата с 0:1 от Оцелул. 

Петев си е събрал вече багажа и се прибира у нас. Преди това в сряда за последен път е провел тренировка, на която се е сбогувал с играчите. Така бившият национален селекционер за втори път от началото на сезона остана без работа. Първо той бе освободен от Лудогорец. 

В Крайова остана общо 155 дни, в които записа 20 мача - 10 победи, 5 равни и 5 загуби. Наскоро той бе определен за най-добър треньор за месец март, а феновете на Университята се кълняха, че вярват единствено в него.

Петев е четвъртият треньор, който се извъртя на поста в този тим от началото на сезона.