0

М ениджърът на Тотнъм Антонио Конте призова ръководителите по-често да застават пред медиите и да дават информация за визията, трансферната политика и посоката, в която се движи клубът.

Конте е подложен на критики, след като Тотнъм спечели едва четири точки при подновяването на Висшата лига след паузата за Световното първенство. "Шпорите" загубиха Арсенал в дербито на Северен Лондон в неделя и това допълнително постави под съмнение бъдещето на Конте в клуба.

"В Англия има лош навик само треньорът да говори и обяснява. Никога не съм виждал медицинския отдел да идва тук, за да обяснява. Никога не съм виждал спортният директор да идва тук, за да говори за за стратегията или визията на клуба", каза Конте пред репортери.

"В Италия преди всеки мач има човек от клуба, който отива да говори с медиите. Тук се чака само от мениджъра да обясни ситуацията. Мисля, че може да е добре за клубното ръководство да присъства в медиите. Не всяка седмица, но поне на всеки 15 дни или веднъж месечно. Мисля, че това може да избегне недоразуменията и да улесни комуникацията", добави Конте.

"Приемам критиките, но ми е трудно да ги разбера, защото правим всичко възможно в тази ситуация", каза той.

Тотнъм е пети в класирането и му предстои гостуване на втория Манчестър Сити в четвъртък. Лондончани се нуждаят от трите точки, за да възродят амбициите си за влизане в топ 4.

Шпорите ще бъдат подсилени от уругвайския полузащитник Родриго Бентанкур, който не е играл, откакто се контузи на Световното първенство.