0

К апитанът на българския национален отбор Кирил Десподов се представи много силно през декември с екипа на ПАОК Солун, което му донесе номинация за "Играч на месеца" в местното първенство.

В трите мача на своя отбор през декември офанзивният футболист вкара три попадения и даде три асистенции. Българинът бе отличен и за "Най-добро отиграване за месеца" за головото си подаване при успеха с 6:0 като гост на Кифися.

26-годишният Десподов почна ударно и януари, като беше с основна роля за успеха с 4:0 на ПАОК при гостуването на ОФИ Крит. Бившият капитан на Лудогорец се отчете с гол и две асистенции в срещата, като той е №1 в гръцкото първенство по втория показател, тъй като има шест голови подавания. Българинът е в Топ 3 на класацията да ефективност на завършващите удари. Лидер в нея е руският му съотборник Магомед Оздоев със средно един отбелязан гол от 3,2 завършващи изстрела, а веднага след това се нареждат още един играч на „двуглавите орли“ – Брандон Томас и именно Десподов – те се нуждаят от 3,4 опита, за да намерят мрежата.

В неделя, 7 януари, от 19:30 часа за тима на Десподов предстои дерби с Арис, което отново е гостуване. ПАОК води в класирането с 39 точки от 16 двубоя, а Панатинайкос е втори с 38. Следват АЕК Атина (35) и Олимпиакос (32), а Арис е с 24 пункта.