0

Н овият съсобственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф е решил да съкрати 300 служители в клуба, съобщава The Guardian. 

Според източника милиардерът, който е вторият най-богат британец, е поискал от одитори да оценят структурата и разходите на „червените дяволи“, за да се извърши оптимизация. 

Той възнамерява да намали персонала от 1000 души с 25-30 процента. Заклетият фен на „червените дяволи“ Ратклиф стана собственик на 25 процента от акциите на Манчестър Юнайтед срещу 1,3 милиарда паунда, сделката бе финализирана официално на Бъдни вечер.

Беше съобщено, че химическият му гигант INEOS, която се ръководи от 71-годишния милиардер, вече ще отговаря за всички футболни операции на „Олд Трафорд“. Което означава пряка намеса и в трансферната политика на клуба с очакване на решителни действия още през зимното меркато, което започва в понеделник.

В медиите вече бяха споменати набелязани имена за подсилване на състава, особено в атака - до последния си мач (3:2 с Астън Вила) "червените дяволи" бяха отбелязали едва 18 гола в 18 кръга във ВЛ. 

В ложата на "Олд Трафорд" при обрата срещу Вила бе дясната ръка на Джим Ратклиф - сър Дейв Брейлсфорд, получил благородническата си титла за заслугите за олимпийските успехи на британското колоездене. Той подхваща спортното обновяване на клуба, като вече има опит с друг футболен клуб на своя работодател - френския Ница, който е собственост на INEOS.

Мениджърът Тен Хаг, самият той на мушката заради посредствените резултати и игра, също има черен списък за чистка в съблекалнята. Според „Дейли Мейл“ в него е дори един от най-резултатните този сезон Скот Мактоминей, другите са Фил Джоунс, Виктор Линдельоф, Амад Диало, Факундо Пелистри, Брандън Уилямс, Дони дан де Беек, Далот, Уан-Бисака, Хари Магуайър, Алекс Тейес (под наем в Севиля), Ерик Байи (под наем в Олимпик Марсилия), Антъни Еланга.

Източник: БТА