0

П родажбата на Челси от Роман Абрамович е факт, според Daily Telegraph. Новият бизнесмен, който постигна споразумение за закупуване на лондонския клуб, е Тод Боели, акционер на Лос Анджелис Лейкърс (баскетбол) и собственик на Доджърс (бейзбол).

Споразумението се оценява на 4,7 милиарда евро и сега остава само британското правителство и Висшата лига да дадат одобрението си за тази смяна на собствеността. Нещо, което ще се случи преди края на този месец.

След напускането на Абрамович от Челси след санкциите, наложени на руския магнат от британското правителство поради организираната от Кремъл инвазия в Украйна, покупката на „сините“ стана приоритет за английския футбол.

Различни имена се появиха сред кандидатите, с фигури като Серина Уилямс или Люис Хамилтън, проявили интерес към сделката.

Боели не е непознат в света на спорта, той е свързан с два от най-известните спортни отбора в света. Бизнесменът е акционер в Лос Анджелис Лейкърс (НБА, баскетбол), и собственик на Лос Анджелис Доджърс (MLB, бейзбол).