0

И зключително рядък и скъп швейцарски часовник не донесе късмет на Пеп Гуардиола и неговият Ман Сити срещу „черната котка“ на каталунеца Реал Мадрид. „Гражданите“ превърнаха на стрелбище наказателното поле на „кралския клуб“с над 30 отправени удара, изпълнени 18 корнера срещу само 1 за гостите. Но накрая последни се смяха Карло Анчелоти и неговите гладиатори, които елиминираха напомпания с арабски петродолари английски тим 4:3 при дузпите.

Каталунският в. „Спорт“ обърна специално внимание на часовника на Пеп за 1,3 милиона евро и под 20 грама тегло.

Става дума за специална серия на часовника, който отдава почит на Рафаел Надал. Става дума за истинско бижу, произведение на изкуството - Richard Mille 27-01, ограничено издание, проектирано в чест на Рафаел Надал, от което са произведени само 50 бройки по целия свят. 

С цена от 1,3 милиона евро, този часовник е символ на лукс и ексклузивност, които малцина могат да си позволят.

Решението на Гуардиола да се изфука с подобно бижу по време на мач подчерта слабостта му към  аксесоарите от висок клас и към високи постижения и иновации. 

Richard Mille 27-01 е известен с това, че е най-лекият механичен часовник в света, тежащ само 18,83 грама, вкл. с каишката.

Дължи се на използването на материали като титан от пети клас, алуминий и литий.

В допълнение към своята лекота, Richard Mille 27-01 е шедьовър на инженерството, способен да издържи ускорение от повече от 5000G, гарантирайки при това оптимална и дълготрайна работа.

Но аксесоарът, който показваше превъзходството на Пеп в стила, лукса и възможностите, може би наклони везните към противника – добре известно е, че свързаният със създаването на часовника Рафа Надал е заклет фен именно на Реал Мадрид.
И именно неговият часовник отброи последните секунди от участието на Ман Сити на Пеп в ШЛ този сезон.