0

Ф еновете на Арсенал посрещнаха със смесени чувства дългоочакваната новина, че звездата Букайо Сака е подписал най-сетне нов договор с родния клуб. 21-годишната перла на школата на лондончани ще стане най-добре платеният футболист в клуба с 300 000 паунда седмично възнаграждение. И точно това предизвиква опасенията на публиката – проклятието на най-голямата заплата. Което, ако се стовари и върху него, ще провали и устремилите се към неочаквана шампионска титла „топчии“.

Сака е в зашеметяваща форма този сезон с 12 гола досега и 10 асистенции в своите 28 мача във Висшата лига.

Въпреки че той със сигурност ще стане много богат млад мъж с новия си договор, в Арсенал знаят, че големите пари често спъват краката на звездите им.

Бивши клубни нападатели като Пиер-Емерик Обамеянг, Лукас Подолски и Месут Йозил се сдухаха изведнъж и ефективността им рязко падна след  подписването на нови договори, припомня „Сън“.

Един привърженик на Арсенал написа в Туитър: „Проклятието на договора на Сака предстои…“ Докато втори попита: „Ще победи ли Сака проклятието „подобрен договор“?“

Въпреки това, някои бяха по-обнадеждени, тъй като трети фен добави: „Сака е на път да развали нашето проклятие за договор за голям играч за £300 000.“

Йозил беше звезда на Арсенал и беше награден от тогавашния мениджър Венгер със страхотен договор на стойност £350 000 на седмица само шест месеца преди да напусне клуба със свободен трансфер, отбеляза  Mirror.

Настоящият договор на Сака с „артилеристите“ изтича в края на сезон 2023-2024. Няколко клуба проявяват интерес към Сака, но той не иска да напуска клуба от Северен Лондон.

Английският национал има 38 мача във всички турнири през настоящия сезон, като отбеляза 13 гола и направи 10 асистенции. Букайо Сака е оценяван на над 100 милиона евро.