0

Масовото сбиване в края на Суперкласико на Аржентина между Ривър Плейт и Бока Хуниорс доведе до сезиране от прокуратурата в Буенос Айрес. Съдебните власти в аржентинската столица са призовали трима футболисти от двата отбора да дават показания по случилото се в мача, който завърши с успех за Ривър с 1:0 и 7 червени картона.

Това са Маркос Рохо и Луис Васкес от Бока Хуниор и Агустин Палавесино от Ривър Плейт.

Суперкласико между двата най-популярни отбора в Аржентина вървеше към нулево равенство, но реферът отсъди дузпа в добавеното време в полза на Ривър, която Мигел Анхел Борха превърна в гол, за да донесе победата на лидерите в лигата, оставяйки защитаващия титлата си Бока 13-ти в таблицата.

Палавесино отпразнува гола пред играчите на Бока, предизвиквайки сбиване, което спря мача за 16 минути, като полицията на стадиона трябваше да се намеси, в резултат на което бяха изгонени по трима играчи от двата отбора, както и треньорът на Бока Хорхе Алмирон.

Прокуратурата в Буенос Айрес повдигна обвинения срещу Палавесино и Васкес за подбуждане към безредици и Рохо за навлизане на терена без разрешение, тъй като бившият защитник на Манчестър Юнайтед не участва в мача поради контузия.

Според аржентинското законодателство Рохо може да бъде санкциониран с един до пет дни общественополезен труд или глоба от 200 до 2000 аржентински песо (0,87 до 8,79 долара). Палавесино и Васкес могат да получат глоби от 10 000 до 50 000 аржентински песо или задържане от пет до 30 дни, пише Ройтерс.