0

Райън О'Ханлън, ESPN

В ерата на Юрген Клоп „Анфийлд Роуд“ почти никога не е бил тих. Не само заради това, че Ливърпул рядко губеше на своя стадион, а и защото на терена нещата винаги се случваха. „Червените“ обикновено натикваха съперниците в последната третина и не им даваха да си поемат въздух. Е, през миналия сезон имаше известни отклонения по отношение на играта, но като цяло „Анфийлд“ беше постоянно шумен. 

В неделя срещу Брентфорд Ливърпул отчете точност на пасовете от 92%, което бе клубен рекорд. Притежанието на топката бе 85%, а победата с 2:0 бе наистина солидна и убедителна.

За два мача Слот направи нещо, което Юрген Клоп не успя. Той стана първият мениджър на Ливърпул, който печели първите си два мача в ерата на Висшата лига. Разбира се, това е прекалено малък отрязък от срещи, за да се правят генерални изводи, но пък ясно се виждат някои тенденции. Първата е, че Ливърпул бързо стана №1 по модерния статистически показател xG (очаквани голове). Това до голяма степен лесно може да се обясни с съперниците – Ипсуич и Брентфорд, които не са сред най-добрите. По-интересното и по-важното е, че „червените“ не срещнаха проблеми. Акцентът обаче трябва да падне върху тактическите промени и решения на Слот.

Целият анализ четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX