0

Ф утболният съдия Халил Умут Мелер заяви, че няма дa прости на президента на Анкарагюджу Фарук Коджа, който го удряше в лицето в края на мача с Ризеспор миналата седмица.

Дисциплинарната комисия на Турската федерация (ТФФ) наложи забрана на Коджа да се занимава с футбол до края на живота си, след като той нахлу на терена с последния съдийски сигнал и започна да го удря. Президентът на "жълто-сините" от Анкара се ядоса от изравнителното попадение на гостите от Ризе, което падна в 97-ата минута. А след като падна на земята, реферът Мелер беше и ритан в главата.

Въпросният Коджа беше арестуван ден след инцидента, след като Мелер се оплака от смъртни заплахи, отправени от въпросния шеф.

"Не, не съм му простил и никога няма да му простя", заяви Мелер пред турския вестник "Хюриет". Човекът, който направи това – който ме удари с юмрук в лицето, ме прати на земята, аз просто рухнах. 

Но когато вече бях на земята и ритането в главата ми ще бъде нещо, което никога няма да забравя до края на живота си. Затова според собствената ми съвест никога няма да простя, заяви реферът, който има международна категория.

"Няма да простя по никакъв начин това, което се случи. Няма да простя на тези, които го направиха, няма да простя и на тези, които го провокираха", ядосан е реферът, който ръководи мача Унгария – България през март за Евро 2024  (3:0).

Заради въпросния инцидент турското първенство беше прекратено за 10 дни, а във вторник срещите бяха подновени – с нов прекъснат мач отново заради клубен президент (на Истанбулспор срещу Трабзонспор).

Източник: БТА