0

Б разилската футболна легенда Роналдиньо стартира Световна лига по уличен футбол като възможност да даде шанс на талантливи млади момчета да покажат качествата си с топка в крака и да минат по същия път, извървян от бившата звезда на Барселона, съобщава агенция АП.

"Роналдиньо Световна улична лига" ще стартира в края на 2023-а година, обявиха организаторите на проекта.

Първоначално въпросната Лига ще предлага като сцена социалните медии, където играчи на уличен футбол от всички възрасти могат да качват най-добрите си умения и финтове в опит да се присъединят към един от отборите на състезанието. След като бъдат селектирани талантите от подобни видеоклипове, ще се организират отбори.

Мачовете между въпросните тимове и индивидуални конкурси за качества ще се организират в големите градове по света. Отборите ще се състезават в лига за титлата "RGSL Champions". А вече най-добрите играчи изобщо от цялата лига ще бъдат селектирани в единен представителен отбор, който ще се нарича Ronaldinho Globe Street Team.

"Вярваме, че има огромна възможност в това. И смятаме, че можем да подкрепим хора, които имат качества за футбол. Такава възможност идва веднъж в живота и можем да дадем тласък за бъдещето на много таланти по света", обяви Роналдиньо при анонсирането на проекта, пише БТА.