0

М анчестър Юнайтед завърши годината с минимална победа с 1:0 над Уулвърхемптън в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Маркъс Рашфорд, който не бе сред титулярите на „червените дяволи“ заради дисциплинарни проблеми. Наказанието бе наложено от мениджъра Ерик тен Хаг, като на мястото на Рашфорд започна Алехандро Гарначо.

През първата част интересните моменти не бяха много, като домакините успяха да отправят само 1 точен удар, а "червените дяволи" записаха два такива. 

В 59-ата минута Рубен Невеш изпълни хубав пряк свободен удар, но Давид де Хеа реагира умело и запази нулевото равенство.

Моментът на Юнайтед дойде четвърт час преди края на мача. Многоходова атака завърши с пробив на Маркъс Рашфорд, който преодоля трима и прати топката във вратата на Жозе Са. 

В 84-ата минута Рашфорд отново матира Са, но попадението му не бе зачетено след проверката с ВАР заради игра с ръка в хода на атаката за гола.  

В четвъртата минута на добавеното време Де Хеа спаси трите точки на Юнайтед с брилянтно спасяване след удар с глава на Раул Хименес. 

Тимът, воден от Ерик тен Хаг, е на четвърто място във временното класиране с 32 точки, а Уулвърхемптън е в зоната на изпадащите на 18-о с 13 точки.