0

П СЖ загуби с 0:1 у дома срещу Байерн в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига. Това е трето поредно поражение за френския тим, а треньорът Кристоф Галтие изравни антирекорд за клуба от идването на катарските собственици насам. ПСЖ не беше губил три поредни мача от ноември 2011 г. Тогава треньор на тима е Антоан Кумбоаре, който е сменен няколко седмици по-късно и на негово място идва Карло Анчелоти.

Преди поражението от Байерн, ПСЖ загуби с 1:2 от Марсилия за Купата на Франция, а след това и с 1:3 от Монако в Лига 1. 

Треньорът Кристоф Гаслтие призна, че тимът има проблеми. Той разкри, че е водил разговори с играчите в съблекалнята след мача с Байерн.

„Имаме труден момент, Байерн ни лиши от топката, притискаха нии. Очаквахме го, но нямахме тази дълбочина. Искахме повече сила по крилата, но не се получи. С влизането на Килиан Мбапе нещата се промениха, той е много важен за нас. Последният половин час ни дава надежда. Вторият мач е след 3 седмици, надяваме се, че ще възстановим свежестта на играчите. Водихме разговори в съблекалнята за това“, каза Галтие.

Според Серхио Рамос отборът не е показал достатъчно характер: „Първото полувреме ги чакахме, през второто имахме повече пространства. Резултатът е лош, защото не се възползвахме от подкрепата на публиката. Липсваше ни характер, трябва да се учим, не трябва да се примиряваме с това. Чака ни вълнуващ реванш, искаме да спечелим.“

Килиан Мбапе пък се надява ПСЖ да се представи по-добре във втория мач. 
„Изненада ме, че Байерн доминираше така, защото не сме свикнали с това. Но след това видяхме, че можем да играем по различен начин. Вкараха ни само един гол, можем да го върнем. Не е вярно, че без мен отборът не може да създава опасности. Можем да се справим в реванша. Фаворит за втория мач? ПСЖ, винаги“, каза Мбапе.