0

Ф ренският шампион Пари Сен Жермен постигна гръмка победа с 5:2 над гостуващия на „Парк де Пренс“ тим на Монпелие в двубой от втория кръг на френската Лига 1. Над всички в срещата беше звездата на домакините Неймар, който се отчете с дубъл. 

Новият наставник на ПСЖ Кристоф Галтие заложи на схема 3-4-1-2, като даде централна позиция на аржентинския ас Лионел Меси. Отбраната на Монпелие определено не се справи с предизвикателствата на “Парк де Пренс”. 

В средата на първата част домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Джордан Фери игра с ръка и Мбапе получи златен шанс да вкара от бялата точка. Само че звездата на парижани, който не бе играл от 3 седмици заради контузия, не съумя да се разпише. Вратарят Йонас Омлин хвана ъгъла и успя да избие.

В края на първото полувреме Фалайе Сако си наниза автогол. В 43-ата минута Неймар от дузпа откри головата си сметка. Малко след началото на втората част бразилецът вкара за 3:0. 

Парижани намалиха оборотите, което доведе до намаляване и на резултата. Уахби Хазри вкара за 3:1, но ПСЖ отвърна мощно с голове на Килиан Мбапе в 69-ата и на привлечения от Лил Ренато Санчес в 88-ата. В самия край на мача Енцо Чато вкара втори гол за Монпелие.

По този начин ПСЖ записа втора поредна победа от началото на сезона и е лидер с 6 точки, докато Манпелие остава осми с 3. В следващия кръг шампионите имат тежко гостуване на бившия тим на своя наставник Кристоф Галтие – Лил, а Монпелие приема новака Оксер.