0

Н ов скандал разтресе ПСЖ. Президентът Насер Ал-Хелайфи, обяви, че общинската администрация на Париж се опитва да притисне клуба да напусне „Парк де Пренс“. Това е стадионът, на който парижани играят от своето създаване през 1974-а година. Между двете страни има спор и взаимни обвинения, тъй като катарските собственици на ПСЖ искат да купят съоръжението, но общината отказва да го продаде.

„Вече не сме добре дошли на „Парк де Пренс“. Натискат ни да напуснем. Играят си с нас и вече се уморихме“, каза Ал-Хелайфи. „Обичам „Парк де Пренс“, той е нашата история, уважавам го повече от всичко. Винаги сме искали да останем, но те не ни искат. Инвестирахме 80 милиона евро в стадиона, въпреки че не е наш. Кой друг би се съгласил да направи такова нещо“, допълни президентът на ПСЖ.

„Те казват, че ще инвестират 500 или 600 милиона евро, но само ако са собственици. Да им продадем стадиона не е нашият първи избор. Той е част от историята на града, на парижани“, коментира директорът на градското развитие към общината Еманюел Грегоар, който все пак призна, че се водят такива разговори. „Говорим за това, но им казахме, че преди да решим дали искаме да продаваме, трябва да постигнем съгласие за цена. Все още не сме достигнали до края на тези дискусии“, допълни Грегоар.