0

П ари Сен Жермен сложи край на серията си от 4 мача без победа във всички турнири. Шампионът на Франция спечели с 2:1 гостуването си на Ница и лиши "орлетата" от надеждите им да финишират в първата четворка в Лига 1 и да участват в Шампионската лига. Головете за ПСЖ отбелязаха Брадли Баркола и Йорам Заге, който се разписа за първи път в професионалния футбол, при това навръх 19-ия си рожден ден.

Ница остана с 54 точки на петата позиция, а пред тима на Франческо Фариоли с по 58 са Лил и Брест. Ако бяха победили днес, "орлетата" щяха да имат шанс да изместят Лил с успех в прекия двубой помежду им в последния кръг.

ПСЖ излезе без някои от звездите си, начело с Килиан Мбапе. В центъра на защитата до Маркиньос започна Милан Шкриняр, а триото в предни позиции оформиха Канг-Ин Лий, Гонсало Рамош и Брадли Баркола. На вртата пък застана успанецът Арнау Тенас, който замени Джанлудижи Донарума.

Парижани поведоха в 18-ата минута с гол на Баркола. Бившият футболист на Лион получи подаване от Фабиан Руис и стреля технично в далечния ъгъл на вратата, пазена от Марчин Булка.

Само пет минути по-късно Баркола асистира на Заге за дебютното му попадение с екипа на френския гранд.

В 32-ата минута Жереми Бога комбинира с Мохамед-Али Чо, който върна надеждите на домакините за положителен резултат.

 

През второто полувреме Ница не наказа груба грешка на Арнау Тенас, а в 75-ата минута левият бек на домакините Мелвин Бард фаулира грубо Баркола и получи червен картон. С човек повече ПСЖ контролираше мача до края и събра актив от 73 точки.

В последния кръг шампионите ще гостуват на Метц, а освен това им предстои и финал за Купата на Франция срещу Лион.