0

Ж елезни нерви са нужни на бедните клубове в последните часове на зимния трансферен прозорец, които неумоливо изтичат на 31 януари. Бедните като Барселона, която в предишното меркато нямаше пари за заплатата на своята емблема и звезда Лео Меси и така Бълхата премина в ПСЖ без трансферна сума. А в зимния пазар каталунците палят свещи да се махне „гюлето“ Усман Дембеле, за да освободят място и средства за спазарения под наем от Арсенал голаджия Пиер-Емерик Обамеянг.

Така Барса дочака спасителното обаждане за Дембеле и то от не особено дружелюбен към каталунците клуб – Пари Сен-Жермен. Спортният директор Леонардо даде начало на официалните преговори за нежелания нападател, оценен на около 20 милиона евро от Барса.

Футболният директор Матеу Алемани със сигурност се е прекръстил, защото парижани предлагат идеалната и единствена за закъсал за пари клуб формула - хем облекчаване на фонд работна заплата, хем освобождаване на място за картотекирането на Обамеянг.

Днес са финалните преговори, при бързо приключване на операцията Дембеле в ПСЖ, Барселона може да потърси под наем и ляв бек, като набелязан е Николас Таляфико от Аякс. Или дори покупка на такъв в лицето на Хуан Бернат от ПСЖ, съобщи "Ас".

Последният се появи като опция в последния момент – испанецът не помирисва терен с парижани и едва ли ще трябва да бъде увещаван дълго да отиде на „Ноу Камп“. Договорът му е до лятото на 2025 г., оценен на около 12 млн. евро, той може да бъде включен в сделката за Дембеле, така и ПСЖ ще плати по-малко за френския нападател.

Освен Бернат се предлага и аржентинското острие Анхел ди Мария, но неговият случай е по-сложен. Приятелят на Меси има водеща роля в парижкия отбор, освен това амбицията му е да спечели Шампионската лига, което с Барса няма да му се получи този сезон.

Най-вероятният за Барселона развой в малкото часове до края на меркатото днес е сделка за продажбата на Дембеле в ПСЖ, и картотекиране на договорения с Арсенал Обамеянг. С евентуален бонус – привличането на Бернат от Пари Сен-Жермен, или поне наем на Таляфико от Аякс.