0

М анчестър Сити е изправен пред сериозно изпитание в опит да задържи двама от водещите си футболисти. Става въпрос за Кевин Де Бройне и вратаря Едерсон, които сериозно напират за трансфер в Саудитска Арабия. Двамата явно се наситиха от успехите през последните години и предпочитат да се „пенсионират“ в далеч по-спокойно първенство и за повече пари. 

Според „Дейли Мейл“ Де Бройне дори вече се е разбрал за личните си условия с Ал-Итихад. Това е отборът, в който играят Карим Бензема и Н'Голо Канте. На този етап финансовите условия не са известни, но Де Бройне получава заплата от около 25 милиона евро в Сити. Това го прави най-високоплатеният играч изобщо във Висшата лига. Настоящият му договор с шампиона на Англия изтича през юни 2025 година, което означава, че трансферната сума, която Ал-Итихад ще трябва да плати няма да е чак толкова висока. Клубът от град Джеда иска да отмъкне и Едерсон. Сити му постави цена от 60 милиона евро.

От няколко месеца Де Бройне активно флиртува с трансфер в Саудитска Арабия. „На моята възраст трябва да помисля и за бъдещето. Саудитска Арабия предлага страхотна оферта от финансова гледна точка за кратък период от време. За две години вероятно бих спечелил толкова пари, колкото през цялата си кариера досега“, заяви Де Бройне в края на миналия сезон.