0

Л удогорец изтърва забележителна възможност да стигне на мач от 3-то влизане в групите на Шампионската лига, след като по изключително елементарен начин допусна катастрофална загуба с 2:7 в Разград от азербайджанския Карабах в реванша от третия квалификационен кръг на най-комерсиалния европейски турнир.

13-кратният роден доминатор, който преди седмица постигна оптимистична победа над коравите кавказци в Баку с 2:1, реално се сгромоляса на своя „Хювефарма арена” за едно полувреме, позволявайки обрат за няколко секунди до 2:3 в 45-ата минута. Този резултат се запази и през втората част, за да се стигне до продълженията, в които Лудогорец претърпя също пълен крах.

Бразилецът Жуниньо откри резултата за гостите в 6-ата минута, възползвайки се от груба грешка на бенинеца Оливие Вердон. Швейцарският национал Квадво Дуа все пак съумя да върне паритета в 13-ата минута с глава, а в 23-тата отново той вкара дузпа за 2:1 и обнадежди феновете на разградската мултиселекция.

Най-лошото, за съжаление, обаче предстоеше. Азерите първо изравниха от втората дузпа в мача чрез алжиреца Ясин Бензиа (45+1), а после кабовердецът Патрик Андраде (45+6) оформи втория обрат за първото полувреме с тупалка от границата на пеналтерията.

3 минути след началото на първото продължение Торал Байрамов разстреля за 2:4 клетия германски вратар Хендрик Бонман, който даде всичко от себе си, но не можеше да компенсира липсата на адекватна защита пред себе си и наказателното му поле приличаше на раграден разградски двор.

В 111-ата албанецът Редон Джиджа направи 2:5, а секунди по-късно Патрик Андраде реализира втория си гол в злощастната за Лудогорец вечер. После имаше време и Ясин Бензиа да вкара второ попадение за крайното 2:7.

Така Карабах ще срещне в два мача за влизане в групите на Шампионската лига хърватския първенец Динамо Загреб, докато „орлите” ще трябва да преглъщат горчилката с утешителен сблъсък с молдовския Петроклуб Хинчещ в плейофната фаза на Лига Европа. Първата среща щe е в Разград на 22 август, седмица по-късно е реваншът в Кишинев.