0

Б ившият нападател на Лудогорец и настоящ играч на Брюж Игор Тиаго получи мечтана повиквателна за националния отбор на Бразилия, но до 23 години. Формацията започва квалификационен турнир за Олимпийските игри в Париж и Тиаго попадна в плановете. Той обаче е предпочел да откаже повиквателната и да се съсредоточи към изявите си в Брюж. Тиаго има това право, тъй като датите не са официални от календара на ФИФА.

„Мечта е да играя за страната си един ден. Поради обстоятелствата, за съжаление това не е възможно сега, но това ме мотивира да продължа да работя упорито. Разбирам позицията на Брюж, защото предстоят много важни мачове“, каза Игор Тиаго.

Онази вечер той се разписа за пореден път със „синьо-черната“ фланелка. Тиаго донесе победата на своя отбор при гостуването на Гент от четвъртфиналната фаза за Купата на Белгия. Нападателят вкара в 17-ата минута и това бе единственият гол за крайното 1:0.

За 35 мача в Брюж бразилецът отбеляза 21 гола и добави 4 асистенции. За сравнение той вкара 21 гола в 55 мача за Лудогорец, като добави и 11 асистенции.