0

Ф утболистите на Барселона правят каквото си искат, особено считаните за „свещени крави“ и тартори в съблекалнята, посочва мадридският в. „Марка“ в деня на представянето на новия треньор на каталунците Шави Ернандес.

Легендарният бивш капитан се завърна от Катар, където направи първи крачки в треньорската професия. Той заварва на „Камп Ноу“ един разложен състав без всякаква дисциплина.

Шави, естествено, разполага с нужната информация от свои вътрешни източници, не случайно той акцентира върху спазването на правилата още в първата си официална изява пред медиите като треньор на Барса.



Легендата 5 пъти наблегна, че в първия отбор трябва да се завърне дисциплината.

Запознати твърдят, че след напускането на Луис Енрике правилата останали на втори план. За да се стигне дотам, че днес, когато тренировката е с начален час 11 ч., някои, считани за недосегаеми, футболисти, си позволяват да идват в 11:10 ч. През това време останалите, начело с треньорите, търпеливо ги чакат на центъра на терена да благоволят да се присъединят и да започнат работа.

Именно на тези аспекти най-напред ще наблегне новият треньор, който няма да чака никого, а ще наказва според правилника за вътрешния ред.

Разхайтеността в сегашния състав на Барса се проявява и при храненето. Преди години целият отбор се хранеше заедно – преди тренировка и след края на заниманията. И това бе забравено, за да настане анархия.

Уволненият Куман искаше да възстанови този обичай, но той тотално изпусна контрола над съблекалнята.

Когато Гуардиола пое първия тим, той не правеше никакви компромиси с правилата и вътрешния код. И резултатите не закъсняха.

Сега е ред на Шави да покаже дали е способен на това.