0

С ветовният шампион Аржентина записа първа загуба в официален мач от близо година. Лионел Меси и компания отстъпиха на Уругвай в световна квалификация снощи. Това бе първо поражение за „гаучосите” от спечелената световна титла в Катар през декември миналата година.

Уругвай се наложи с 2:0 след голове на Араухо и Дарвин Нунес, нанасяйки първа загуба на Аржентина у дома от 2016 година.

Въпреки поражението, Аржентина остава лидер в групата с актив от 12 точки, докато Уругвай е втори с десет.

“В нито един момент в този мач не се чувствахме удобно. Уругвай е силен физически отбор, показаха отлична отборна игра. Винаги срещу тях е трудно”, коментира Меси след мача.

Колумбия постигна знаменит обрат над Бразилия в световна квалификация. Домакините се наложиха с 2:1, като и двете попадения за победителите вкара нападателят на Ливърпул Луис Диас. За „селесао” точен бе Габриел Мартинели.

На стадиона в Баранкила присъства и бащата на Луис Диас, който бе отвлечен и прекара дванадесет дни в плен, преди да бъде освободен от похитителите си.

Бразилия поведе с ранен гол на Габриел Мартинели, но с два гола на звездата на Ливърпул в рамките на две минути, Колумбия стигна до успеха.

Това е първа победа на Колумбия над Бразилия от осем години насам. Успехът изкачи тима на трето място, докато „селесао”, чийто отбор записва втора поредна загуба, се срина до петата позиция.