0

А стън Вила и Манчестър Юнайтед не се победиха и завършиха при нулево реми на „Вила Парк“ в мач от седмия кръг на Висшата лига. Бирмингамци запазиха петото си място във временното класиране с актив от 14 точки, докато „червените дяволи“ са 14-и с осем.

Отборът на Ерик тен Хаг е без победа в пет последователни срещи, като преди това направи равенства с Кристъл Палас, както и с Твенте и Порто в Лига Европа, а междувременно допусна и тежко поражение с 0:3 от Тотнъм.

Това поставя огромна въпросителна пред бъдещето на Тен Хаг начело на Юнайтед, като за неговия пост вече се спряга Томас Тухел.

В мач от същия кръг Челси не успя да победи Нотингам Форест на „Стамфорд Бридж“ (1:1). С това равенство приключи и серията на „сините“ от пет поредни успеха във всички турнири. За последно лондонският клуб не взе три точки в шампионатното си домакинство на Кристъл Палас – отново 1:1 пред собствена публика. Крис Ууд откри за Нотингам в 50-ата минута, а малко след това Нони Мадуеке оформи крайния резултат. 

Напрежението достигна връхна точка в края на двубоя между Челси и Нотингам, след като се разрази истинско меле между играчите на двата отбора.

След равенството Нотингам събра 10 точки на деветата позиция в класирането. Форест все още не е побеждаван като гост. С две победи и две равенства при визитите, Нотингам е третият най-добър гост във Висшата лига. Във временната таблица Челси засега остава четвърти с 14 точки.