0

Б арселона смаза на пух и прах с 6:0 отбора на Дейвид Бекъм Интер Маями в контрола. За каталунците блесна новото попълнение Рафиня. Бразилецът вкара един гол и асистира за други две от попаденията във вратата на американския тим. Много силно впечатление с играта си остави и друг от новите – Франк Кесие.

Барселона поведе в 19-ата минута, когато след комбинация между Кесие и Педри, топката стигна до Рафиня, който след това намери Пиер-Емерик Обамеянг, а той я вкара във вратата на Марсман. Шест минути по-късно Барселона удвои преднината си. След комбинация между Ансу Фати и Алехандро Балде, последният центрира в наказателното поле на Интер Маями, където Рафиня не пропусна да вкара първия си гол за „блаугранас“. В 41-ата минута дойде втората асистенция на Рафиня в двубоя за гола на Ансу Фати във вратата на Интер Маями.

На полувремето в игра се появи изцяло нов състав. Гави вкара четвъртото попадение във вратата на Интер Маями в 55-ата минута. В 69-ата минута Мемфис Депай излезе сам срещу вратаря на Интер Маями и покачи резултата на 5:0 за Барселона. Само 60 секунди по-късно Усман Дембеле вкара шестия гол във вратата на Интер Маями.

Малко преди контролата Барселона обяви финализирането на трансфера на Роберт Левандовски от Байерн. Нападателят пристига на „Камп Ноу“ от Байерн Мюнхен срещу 45 милиона евро плюс 5 под формата на бонуси. Подписа договор за четири сезона. В контракта е заложена клауза за откупуване в размер на 500 милиона евро. Финалното споразумение идва само три дни, след като клубът анонсира, че е договорил Левандовски. Таранът пристигна в Маями при новите си съотборници в неделя, след като премина успешно медицинските тестове.