0

Н овият отбор на Кристиано Роналдо Ал Насър побеждава предишния му тим Манчестър Юнайтед – не на футболния терен, а в социалните медии през месец януари. Португалецът е като ракета носител за арабския тим, който е четвърти в световната класация по брой генерирани взаимодействия с основните социални мрежи зад Реал Мадрид, ПСЖ и Барселона, но е пред Манчестър Юнайтед.

Акостирането на Роналдо в саудитския тим от Рияд имаше ефекта на цунами в популярността на клуба и на саудитската лига. Новините, които са генерирани за саудитския отбор и шампионата на лигата, са почти невъзможни за преброяване. 

Ал Насър постигна 150 милиона взаимодействия в основните социални мрежи, според данни, събрани от уебсайта DeporFinanzas. Реал Мадрид, с 209 милиона; ПСЖ, с 207 милиона и Барселона, с 203 милиона, далеч надминаха Ал Насър, но арабският отбор претърпя метеоритен възход, откакто има португалската звезда в редиците си.

Увеличението на активността, свързана с Ал Насър след пристигането на португалеца е повече от очевидно. В Twitter той достигна 12,5 милиона, изкачвайки се в Топ-3 след Барселона и Галатасарай. 

Профилът на Aл Насър в Instagram следва същия път, където претърпя напредък, който го постави на пета позиция. В TikTok 166 милиона са прегледали различните публикации в неговия акаунт. 

Ал Насър продължава да бере ползите от операцията Кристиано Роналдо. Той вече направи трансфера по-доходоносен в социалните си мрежи и благодарение на португалската звезда образът и името Ал Насър са известни вече в цял свят.

На терена в петък Кристиано удари на камък, въпреки отчаяния си напън да се разпише в мача срещу гостуващия Ал Батин, който поведе с 1:0 с ранен гол на Ренцо Лопес.

От този момент Ал Насър се хвърли в атака, португалецът опита всичко, но не съумя да преодолее уругваеца Мартин Кампаня. 

Изненадващо второто полувреме бе удължено с 12 минути и точно в добавеното време домакините осъществиха обрата си.

Първо бе Ал Гариб с 1:1, в 102-ата Ал Фатил направи 2:1, а три минути по-късно Маран закова крайното 3:1.

Роналдо се тръшкаше от липсата на късмет пред вратата, до момента той има 8 попадения, като Ал Насър е лидер с равен брой точки с Ал Итихад. Двата отбора се срещат в кървав мач в четвъртък.

Преди мача Роналдо се усмихна доволно – той получи наградата за най-добър играч на месеца в саудитската лига.