0

С грозни сцени и голям скандал приключи двубоят между Кадис и Реал Мадрид (0:2) от испанската Ла Лига късно снощи.

След края на срещата бранителят на "белите" Антонио Рюдигер даде фланелката си на фен, при което бе посрещнат с расистки подвиквания, освирквания и замерян с бутилки и други дребни предмети.

Той не им остана длъжен и тръгна да си връща, но играчи на съперника го заобиколиха и започнаха да го блъскат. Най-активен беше Рубен Алкарас.

Главният съдия Хесус Хил Мансано също се намеси в спора между играчите, но реши да не показва картони и не отрази инцидента в доклада си. 

Иначе в мача „белия балет“ доминираше през голяма част от времето, но попаденията за техния успех паднаха в рамките на 4 минути след 72-ата. 

Начо Фернандес откри резултата, а след него и Марко Асенсио удвои. Френският голмайстор на тима Карим Бензема на два пъти удари гредите при резултат 0:0, а вратарят на андалусийците Давид Хил направи поредица от добри изяви, за да не позволи гол в мрежата си до 72-ата минута.

С този успех Реал Мадрид има 62 точки, точно на 10 след лидера Барселона, но пък поне се откъсна на 2-ата позиция, преследван от Атлетико Мадрид с 57. 

Във вторник Реал гостува на Стамфорд Бридж, където ще има задачата да удържи преднината си от две попадения срещу Челси.