0

 

„Енигмата“ на Челси Марина Грановская е човек, който предпочита да работи далеч от камерите, но работата и характерът на „безкомпромисния“ шеф на „сините“ са подробно описани от вътрешни лица във френския вестник L'Equipe.

Обширният профил на управляващия директор на Челси рисува картина на интелектуалец, който има стоманата да се бори с агенти, включително Мино Райола. 
Руският изпълнителен директор, който пое ролята си на директор в Челси през 2013 г., е човек, който често работи „в невъзможни времена“ и обича да ръководи бизнеса си чрез платформата за съобщения WhatsApp.

Когато е била назначена от собственика Роман Абрамович, агентите мислили, че ще бъде „лесна за управление“, но това не се е случило.
Тя е една от най-доверените на Абрамович и е тази, която управлява клуба от Лондон, докато той отсъства.

Докато Грановская се стреми да "работи под радара", някои запознати казват, че тя се е харесала на колеги.

„Когато я опознаеш, откриваш приятен, забавен и много културен човек“, каза Оливие Летан, президент на френския Лил.
Връзката й с Абрамович датира далеч отвъд деветте й години в Челси.

Марина Грановская поздравява Жозе Моуриньо след финала за FA Cup между Челси и Манчестър Юнайтед на Уембли на 19 май 2018 г.

 Марина Грановская поздравява Жозе Моуриньо след финала за FA Cup между Челси и Манчестър Юнайтед на Уембли на 19 май 2018 г.
gettyimages.com

Грановская, която има руско и канадско гражданство, работи като личен асистент на Абрамович в неговата петролна компания Сибнефт през 1997 г. Тя беше доведена в Лондон през 2003 г., когато Абрамович купува Челси и заема позиция в борда десетилетие по-късно, като Times я обявява за „най-могъщата жена във футбола“.

Грановская е главният преговарящ за нови играчи и подновяване на договори и въпреки че беше похвалена за ролята си в убеждаването на ветерана Тиаго Силва да се присъедини, вниманието привлече влиянието й на масата за преговори за продажбата на Еден Азар. На Азар му оставаше една година от договора с Челси през 2019 г., когато Реал Мадрид агресивно преследваше сделка за белгийския нападател. Преговорите бяха описани като „дълги“, но Грановская „имаше ясна сума“, която искаше като трансферна такса и не желаеше да се поддаде на натиска от Реал Мадрид. Говори се, че е била готова да задържи Азар за още една година, но не и да го продаде евтино. В крайна сметка тя изпълни сделката от £134 милиона на три вноски.
Грановская, която беше в Абу Даби, за да види как Челси спечели световното клубно първенство, беше описана като „умен и добър лидер“, който е „достъпен и безкомпромисен“ в работата си, което доведе до това Челси да стане действащ европейски шампион.

Forbes я класира на пето място през 2018 г. в своя списък „Най-силни жени в международния спорт“.
Освен това работата на Грановская беше призната в световен мащаб, когато тя получи наградата за най-добър клубен директор в европейския футбол през декември.

Източник dailymail.co.uk