0

А нглийският футбол потъна в траур на 21 октомври, когато една от големите му легенди сър Боби Чарлтън напусна този свят на 86-годишна възраст. Въпреки напредналата му възраст, смъртта му изненада мнозина.

Започна разследване, за да се установи точната причина за смъртта на Чарлтън. Първоначално бе съобщено, че тя е резултат от случайно падане, което бившият футболист е претърпял в резиденцията, където живее.

Според информация от ESPN, в изслушване, проведено в съда в Чешир, след разследването е било заключено, че "Чарлтън е загубил равновесие, когато става от стол и се е ударил в мебел или евентуално в радиатор."

Установено е, че Чарлтън е получил счупено ребро, което е довело до пневмония, което в крайна сметка е довело до смъртта му. В доклада на съдебния лекар се съобщава, че сър Боби е починал от „травма на белите дробове в резултат на падане и деменция“.

Сър Боби Чарлтън беше един от последните двама оцелели от отбора на Англия, който стана световен шампион през 1966 г., оставяйки автора на известния „призрачен гол“ във финала срещу Германия - сър Джеф Хърст, като последния жив член на този състав.

Чарлтън имаше успешна кариера на играч, като беше голмайстор както за Манчестър Юнайтед, така и за националния отбор на Англия, спечели Златната топка през 1966 г., три пъти е шампион на Англия с Манчестър Юнайтед, носител на купата на Европа, купата на ФА, в допълнение към титлата от Мондиал 1966.