0

Б айерн Мюнхен лапна 8-цифрена сума за трансфера на Роберт Левандовски в Барселона, оказва се, че и агентът на футболиста също се е облажил с комисиона с 8 цифри, според информация на The Athletic.

Пини Захави от Израел е един от най-влиятелните мениджъри във футбола, към него се обръщат за най-деликатните преговори, какъвто бе между Байерн и Барселона. Той успя да се справи и ощастливи всички – Левандовски премина в клуба, в който искаше, Байерн прибра 45 милиона евро, с още 5 млн. предвидени като бонуси, а Барселона получи футболиста, чието име бе начело в списъка за селекция.

За което Пини Захави бе възнаграден подобаващо – с цели 10 милиона евро за своята тактика, в която нищо не бе оставено на случайността.

Нито публичните изказвания на нападателя, насочени срещу Байерн, нито изтичането на информация в Полша. Байерн беше поставен между чука и наковалнята и във вторник в Мюнхен героите в сагата се сдобриха с приятелска снимка на поляка с всичките му титли с фланелката на Байерн, плюс шампанско за всички за сметка на тарана.

Лапорта не скри в интервю за New York Times неоценимата роля, която Захави изигра в тази операция. Лапорта заяви, че има „братски“ отношения с агента. „Пини Захави беше решаващ за Барса да подпише с Роберт Левандовски. Пини ми каза от самото начало, че ще устои на оферти от други клубове, предимно държавни (има предвид арабски като ПСЖ и Ман Сити), които искат играча”, обясни президентът на Барселона.

Захави е бивш спортен журналист, който е работил за вестници като "Хадашот Хаспорт", "Йедиот Ахронот" и "Хадашот". Чрез своята мрежа от важни познати, той осъществява първата си сделка като посредник - продажбата на израелския защитник Ави Коен в Ливърпул през 1979 г.

Ясно е с каква заплата примамва Левандовски испанският гранд Барселона