0

К арлос Енрике Рапосо, известен във футболния свят като „Карлос Кайзер“ заради предполагаемата си прилика с Франц Бекенбауер, имаше 13-годишна кариера като професионален футболист, без да играе и да няма никакви умения с топка в краката.

През цялата си кариера той успя да измами Ботафого, Фламенго, Бангу, Флуминензе, Васко да Гама, Америка, Пуебла от Мексико, Ел Пасо от САЩ и Газелек Аячо от Франция.

„Клубовете са мамили и мамят много футболисти. Някой трябваше да отмъсти за всички тях“, оправдава се Карлос Кайзер (роден на 2 април 1963 г.).

„Кайзер беше една от най-емблематичните фигури в световния футбол. Той имаше само един проблем: топката“, спомня си Рикардо Роша, бивш играч на Реал Мадрид.
Най-голямото му приключение във футбола беше подписването му с Пуебла от Мексико, където прекара само шест месеца, за да получи по-късно договор, благодарение на приятелите си играчи (Карлос Алберто Торес, Ренато Гаучо, Рикардо Роча, Ромарио, Едмундо), но без намерение да играе. Кайзера симулира контузии и пропуска тренировки, за да постигне целта си.

„Играчите го знаеха, но всички те бяха мои приятели. На журналистите пък плащах да публикуват репортажи... никой не ме е преследвал“, обяснява самият Кайзер за специфичната си способност да не играе мачове.

Карлос Кайзер обича нощния живот

 Карлос Кайзер обича нощния живот

По времето, когато беше най-близо до игра, срещу Коритиба, Кайзера се сби с феновете и беше изгонен, преди да излезе на терена.
„Измамих лекарите. Президентът на клуба дойде при мен и каза: „Ти никога не играеш!“. Аз му отговорих: „Имам медицинското заключение тук и те най-накрая разбраха какъв е проблемът ми. Това е зъбен проблем. Това беше чиста лъжа“, казва той.

„А в друг клуб, за който играех, те доведоха свещеник с черна магия, за да извърши ритуали за мен, за да излекува синината ми. Плащаха му добре, но аз отидох при него и му казах: „Вземи си парите, приятелю. Всичко ми е наред. Вземете си парите и не си правете труда да вършите работа, защото възнамерявам да остана контузен до края на живота си“, спомня си сега 60-годишният бивш футболист.

Кайзер разказа своята история за документалния филм „The Greatest Footballer Never To Play Football“. „Аз съм най-добрият футболист, който никога не е играл футбол... Спал съм с 1000 жени и се преструвах, че съм контузен през цялата си кариера“, признава Карлос Кайзер, който е смятан за най-големия измамник в бразилския футбол, след като не игра и минута като професионален футболист.

В интервю за вестник „Сън“ през 2018 г. Карлос Кайзер признава, че по време на кариерата си на футболист определено е обичал нощния живот. „Бях в нощни клубове всяка вечер до ранни зори, от понеделник до понеделник. Никога не съм бил в състояние да тренирам или играя сутрин“. „Уверих се, че ме виждат с най-добрите бразилски футболисти. Самото това, че бях футболист, ме направи магнит за жените. Бях пристрастен към секса, като Майкъл Дъглас. Спях с поне три жени на ден“, завърши Кайзера.