0

Ж урналист хвърли бомба във Франция. Според Даниел Риоло системата ще опита да убие Пиер Саж. Той бе назначен за временен треньор на Лион, нищо че няма необходимите документи, но се превърна в постоянен вариант. Причината е, че Саж успя да стабилизира тима и постигна резултати. А с тази задача се провалиха куп прехвалени имена преди това.

Националната техническа дирекция, която дава лицензите на треньорите, обаче е решила да го ползва за назидание срещу подобни "самодейци", които застрашават хляба на лицензираните специалисти. Затова оттам бавят по всякакъв начин изпитите на Саж за придобиване на необходимата диплома. Той трябваше да получи такава през април, но нещата се отлагат във времето. 

"Знаете ли какво измислиха...Нямал достатъчно мачове като футболист в Лига 1", обяви Риоло. "Просто това е човек, който е извън системата им. Не е от вътрешният кръг......Затова, ако искат да го завържат, то от Лион ще трябва да плащат много", продължи той пред радио "Монте Карло". Санкцията за ползване на треньор бе лиценз в елита е 25 000 евро на мач.

Така Саж ще излезе доста солено на ръководството, ако иска да го задържи и през новото първенство. Иначе феновете на тима са твърдо зад него.