0

Е дин от най-големите нападатели в историята на футбола – Габриел Батистута, е изгрял в Италия срещу ЦСКА. Това разкрива изданието Ilnobilecalcio.it, цитирано от в. „Мач Телеграф“.

На 6 януари 1989 г. Батигол е даден под наем от Нюелс Олд Бойс на Клуб Спортиво Италиано. Така той играе на 41-вото издание на турнира във Виареджо. Тази надпревара, известна и като Купата на Карнавала, е едно от най-важните младежки футболни състезания в света за играчи до 21 години.

Отборът на Батистута дебютира с нулево равенство срещу Милан. Във втория мач Клуб Спортиво Италиано побеждава българския ЦСКА с 4:0, с три гола на Батистута и един на Марсело Перейра. В последния мач те завършиха наравно 0:0 с Наполи и се класираха за четвъртфиналите. Там, където се изправиха срещу Торино (по-късно шампион), завърши 0-0, но след това беше елиминиран след изпълнение на дузпи с грешка на Батигол.

Този хеттрик във вратата на ЦСКА впечатлява всички скаути на турнира във Виареджо и кариерата на Габриел Батистута се развива именно на Ботуша, където той се превръща в легенда на Фиорентина, става шампион с Рома, а играе и в Интер. Рита в Италия цели 12 години.