0


Байерн Мюнхен наскоро се сдоби с услугите на сенегалската звезда Садио Мане, който след като спечели всичко в шестте си сезона в Ливърпул, търсеше ново предизвикателство.

Мане определено е от футболистите, които не се характеризират пари, жени и скъпи коли, както се случва с други звезди в света на спорта.

Да, Мане взима много, прибира милиони, а заплатата му в Байерн Мюнхен ще бъде около 20 млн. евро на сезон. Но вместо да купува лъскави джунджурии, сенегалецът е построил училище в родината си, дава на всеки ученик лаптоп, финансира нова бензиностанция, построи поща, стадион, дарява спортно оборудване на всички деца в общността и дори инсталира 4G мрежа за целия град Бамбали – неговото родно място. Да не говорим, че дава по 70 евро на месец на всички хора в един много беден регион на Сенегал - Седиу.

„Не е нужно да показвам луксозни коли, луксозни къщи, пътувания и дори самолети. Предпочитам моите съграждани да получават малко от това, което животът ми е дал“, казва новият нападател на Байерн Мюнхен.

„Защо да искам десет ферарита, 20 диамантени часовника или два самолета? Какво ще направят тези предмети за мен и света? Бях гладен и трябваше да работя на полето. Преживях трудни времена, играх футбол бос, нямах образование и много други неща, но днес, с това, което печеля благодарение на футбола, мога да помогна на хората си“, обясни нападателят пред ганайския сайт nsemwoha.com.

В Бамбали живеят 2000 жители. Това е на повече от седем часа път от столицата Дакар. Няма асфалтирани пътища. Крави и кози бродят сред хората и много жени раждат в собствените си домове, защото в града преди това е нямало болница.