0

Приятелката на младия нападател на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд го обвини, че я е пребил, като публикува шокиращи кадри в Инстаграм с разбити устни, от които тече кръв, съобщи „Мирър“.

По думите на инфлуенсърката тя е жертва на насилие от страна на Мейсън Гринууд. Тя пусна в социалните медии качи редица снимки, видеоклипове и гласови файлове в историята си в Instagram, включително кадри на силно кървящата й устна, плюс синини по лицето, тялото и бедрата.

С кръвта, която тече от устата й в едно видео, надписът гласеше: „За всички, които искат да знаят какво всъщност прави Мейсън Гринууд с мен“. Към нейната история беше качен и аудио файл, който описва подробно сцена, включваща женски глас в комуникация с мъжки глас.

Впоследствие публикациите бяха изтрити от акаунта на Хариет в Instagram.

От Манчестър Юнайтед направиха следното изявление: „Ние сме наясно с изображения и твърдения, циркулиращи в социалните медии. Няма да коментираме повече, докато не бъдат установени фактите. Манчестър Юнайтед не одобрява насилието от какъвто и да е вид."

Полицията също пусна информация, че се води разследване:„Полицията е наясно с изображения и видеоклипове, които циркулират в социалните медии. Продължават разследвания за установяване на пълните обстоятелства“.

Личният спонсор на футболиста Nike, също реагира: „Ние сме дълбоко загрижени от тревожните твърдения и ще продължим да следим отблизо ситуацията.“

Двойката се среща още от училище, но имаше раздяла при издънка на Гринууд при повикването му в националния на Англия.

Нападателят реши да ознаменува първото си повикване с вкарване в хотела на две исландки, заедно с Фил Фодън, въпреки строгите инструкции за карантина.