0

Л егендата на Рома и на Италия Франческо Тоти е разследван за пране на пари заради съмнителни банкови преводи. Според италианския вестник La Verità специално звено срещу прането на пари е започнало разследване срещу Тоти и преглежда банковите му сметки. 
Твърди се, че през август Тоти е пратил 80 000 евро на пенсионерка в Анцио, тъща на мъж, който е смятан за близък приятел на бившия нападател. В същия ден Тоти е превел пари и на свой приятел, който работи в министерството на вътрешните работи. 

Разследващите „имат сериозни съмнения“ и за други преводи към казина, въпреки че Тоти има право да залага, след като се оттегли от професионалния спорт. Според вестника има няколко съмнителни транзакции, включващи Тоти и негов приятел с инициали Д.М., които включват преводи на Malta limited, Malta limited online, както и на компании, притежаващи казина в Лас Вегас, Монте Карло и Лондон.

Представители на Тоти обясниха, че няма нищо съмнително и легендата е правил преводи, за да плати престоя си в казино, тъй като е „фен на хазарта“.