0

Р Б Лайпциг оглави класирането в Бундеслигата поне за 24 часа след домакинска победа с 3:1 срещу третия Фрайбург в среща от осмия кръг на германското първенство.

Гостите поведоха с гол на  Рицу Доан, но Лайпциг отвърна на удара след почивката с попадения на Вили Орбан, Лутшарел Гертруида и Лоис Опенда.

Лайпциг излезе еднолично начело с 20 точки, но утре Байерн може да си върне лидерската позиция при победа като гост на Бохум.

Борусия Дортмунд допусна трета загуба за сезона, като този път отстъпи с 1:2 при гостуването на непретенциозния Аугсбург.

Дортмунд поведе с гол на Дониел Мален в 4-а минута, но Аугсбург обърна с два гола на френското лятно попълнение Алексис Клод-Морис. В първия си мач като титуляр за тима Клод-Морис изравни в 25-а минута, а пет минути след почивката направи пълен обрат с втория си гол в мача.

Дортмунд завърши мача с десет души след червен картон на Алмугера Кабар в добавеното време. 

Това беше втора поредна загуба за Дортмунд тази седмица, след като тимът падна с 2:5 от Реал Мадрид в Шампионската лига в средата на седмицата, след като водеше с 2:0 на полувремето.

На другия полюс е вицешампионът от миналия сезон Щутгарт, който изпраща отлична седмица. "Швабите" нанесоха първа загуба на Ювентус при гостуването в Торино във вторник с 1:0 в Шампионска лига, а сега спечелиха с 2:1 у дома срещу новака Холщайн Кил в мач, който двата отбора завършиха с 10 души. 

Дениз Ундав и Ел Билал Туре вкараха за Щутгарт, а Армин Гигович се разписа за гостите. Джеф Шабот бе изгонен от Щутгарт в 66-а минута, а в края и Холщайн остана в намален състав след червен картон на  Фиете Арп.

Източник БТА