0

Р Б Лайпциг триумфира в турнира за Купата на Германия за пръв път в своята история. „Биковете“ победиха Фрайбург във финала след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши при равенство 1:1, а при наказателните удари Лайпциг спечели с 4:2.

Максимилиан Егещайн даде преднина на Фрайбург. В 57-ата минута Лайпциг остана с човек по-малко, след като с директен червен картон беше изгонен Марсел Халстенберг. Символичните гости обаче не се отказаха и вкараха мача в продължения. Кристофът Нкунку възстанови равенството четвърт час преди изтичането на редовното време.

Късметът определено покри Лайпциг, защото Фрайбург уцели три греди само по време на допълнителните 30 минути игра. Все пак резултатът 1:1 се запази и се стигна до дузпи. Лайпциг показа железни нерви и не пропусна от бялата точка. В грешници за Фрайбург, който също не беше печелил Купата, се превърнаха капитанът Кристиан Гюнтер и Ермедин Демирович (4:2 при дузпите).

Награждаването обаче се забави заради спешен случай край страничната линия. Според непотвърдена информация един от фотографите е припаднал до терена близо до скамейката на РБ Лайпциг. Мъжът бе откаран в болница с линейка