0

Р еал (Мадрид) се класира за финала за Суперкупата на Испания по футбол, след като в първия мач от турнира в Саудитска Арабия се наложи над Атлетико (Мадрид) с 5:3 след продължения. 

Двата отбора направиха истинско зрелище, което включваше четири гола преди почивката, отбелязани само в рамките на 30 минути.

Турнирът за Суперкупата на Испания се провежда в Саудитска Арабия по договор за три години, стартиращ от 2021/22, а федерацията на европeйската страна получава 120 милиона евро.

В изненадващ герой за Реал (Мадрид) се превърна десният защитник Дани Карвахал, който вкара един гол и изработи още два. 

Марио Ермосо откри резултата за Атлети в 6-ата минута с глава, засичайки центриране на Гризман. В 20-ата обаче Антонио Рюдигер изравни благодарение на асистенция на Лука Модрич. 

В 29-ата Реал излезе напред с гол на Ферлан Менди, който в единоборство в наказателното поле сложи първи крак на прострелното подаване на Карвахал. 

Головете продължаваха да валят и в 37-ата Гризман изравни за 2:2. Французинът вече има 174 гола с екипа на Атлетико и става реализатор номер 1 в историята на клуба, изпреварвайки легендата Луис Арагонес, играл за клуба в периода 1964 – 1974 година.

В последните 7 минути паднаха нови два гола – по един във всяка врата. Най-напред Антонио Рюдигер си вкара автогол и заради грешка на вратаря Кепа Арисабалага, но в 85-ата минута Дани Карвахал се разписа за спасителното 3:3.

В продълженията Реал (Мадрид) имаше сериозно надмощие, но стигна до нови два гола в края на допълнителните 30 минути. 

Стефан Савич имаше нещастието да отклони топката в собствената си врата след центриране, а  минута по-късно Гризман пропусна нов шанс за 4:4. 

В добавеното време, когато и вратарят на „дюшекчиите“ Ян Облак се беше включил в атака и оставил вратата си празна, Брахим Диас беше най-бърз при изритана топка, надбяга вратаря и защитник и вкара на празна врата.

Днес е втората полуфинална среща в турнира между Барселона и Осасуна, където ще бъде определен и вторият участник в мача за трофея.

При успех на каталунците, в Рияд публиката ще гледа "Ел Класико" извън Испания.

Източник: БТА