0

Н овото попълнение Джуд Белингам вкара през второто полувреме и Реал Мадрид записа трета поредна победа в испанското първенство по футбол, след като се наложи с 1:0 срещу Селта Виго. Останалите два "перфектни" отбора в Ла Лига са Райо Валекано и Валенсия.

20-годишният Белингам отново изпъкна на терена за столичния тим, отбелязвайки за четвърти път в първите си три мача за първенството. Той бе точен с глава девет минути преди края на редовното време след асистенция на Хоселу.

"Белингам бе №9 и не го знаеше", възкликна мадридският спортен вестник "Ас" за многобройните таланти на англичанина. "Номерът му беше 22, защото можеше да бъде 4, 8 и 10, но макар и да носи 5 на гърба, номера на своя идол Зизу, Белингам вече може да добави и №9 към уравнението от възможности .

И то защото Джуд откри в Мадрид, че има душа на "килър", въпреки че може би не го е знаел. Ако чашата на очакванията започна да се пълни в предсезона с неговата личност, неговите проблясъци и неговия гол ала Зидан срещу Юнайтед, след първите му три официални мача тя преля. Четири гола, всички от малкия пеналт. С инстинкт. Двама с десния крак, плюс чифт с глава. Общият знаменател на победите на белите в Билбао, Алмерия и Виго е Белингам и неговият голов нюх. „Това бяха голове на централен нападател“, обобщи Бутрагеньо, експерт в тази материя. Комплиментите се трупат. Логично, тъй като пълният актив на Мадрид не може да бъде обяснен без момчето от Стърбридж, отбелязало 66,7% от головете на отбора в началото на сезона. Нещо, което играч на Реал Мадрид не е успял да постигне - да е автор на 4 от всичките 6 първи гола за клуба, след Саморано през 1994 г.".

Във Виго Родриго пропусна дузпа за Реал Мадрид в 68-та минута, с което вбеси треньора Анчелоти, посочил, че бразилецът не е спазил указанието Модрич да бие дузпата. През първото полувреме другата бразилска перла - Винисиус, получи контузия и бе заменен именно от асистиралия за гола Хоселу.

След мача стана ясно, че бразилският нападател ще пропусне поне един мач на "белите".

Лас Палмас и Реал Сосиедад пък останаха без победа през новия сезон, след като завършиха наравно 0:0 в друг мач от третия кръг. Тимът от Канарските острови е с две равенства, а баските - с три.

Първенство на Испания по футбол, мачове от третия кръг в ЛаЛига:

Лас Палмас - Реал Сосиедад - 0:0
Селта Виго - Реал Мадрид - 0:1

по-късно днес:
Кадис - Алмерия 
Гранада - Майорка
Севиля - Жирона

в неделя:
Виляреал - Барселона
Валенсия - Осасуна
Атлетик Билбао - Реал Бетис

в понеделник:
Хетафе - Алавес
Райо Валекано - Атлетико Мадрид