0

Р еал Мадрид надви Осасуна с 2:0 като гост. Головете на „кралете“ паднаха в края. Чак в 79-ата минути Феде Валверде откри, а в 90-ата Марко Асенсио сложи точка на спора.
Иначе още през първото полувреме Реал натисна, но нямаше успех. Винисиус Жуниор излезе сам срещу вратаря Серхио Ерера, но опита да стреля между краката му, а шутът бе блокиран. Последваха тихи минути в Памплона, а 2 минути преди почивката Анте Будимир бе намерен в наказателното поле и шутира с левия крак, но за късмет на Реал, топката премина покрай вратата.

През второто част Реал вдигна оборотите. Родриго стреля опасно, но топката премина покрай гредата. В 52-ата минута Винисиус Жуниор вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, тъй като се оказа, че има засада. Пет минути по-късно бразилецът отново имаше да вкара, но не сполучи.

В 79-ата минута Реал най-после вкара. Винисиус напредна отляво и мушна топката между двама играчи на домакините, тя стигна до Федерико Валверде, който стреля и топката влезе в мрежата за 0:1. Реал вкара втори гол в 89-ата минута. Дебютанта Алваро Фриас подаде към Вини и той реализира в мрежата на домакините. Преразглеждането на ситуацията обаче накара съдиите да отменят гола на Винисиус. След подновяването на играта Реал се възползва от грешка в защитата на Осасуна и Алваро Фриас подаде топката, този път на Асенсио, който вкара между краката на Ерера и този път голът бе зачетен – 0:2.

„Това, което направихме през второто полувреме, можехме да направим и през първото, но се забавихме с решителния пас. Наистина ми хареса стабилността на отбора и солидарността на играчите един към друг. Беше важно да спечелим, тъй като това поддържа интригата в първенството жива“, коментира Анчелоти след мача.