0

Р еал Мадрид направи грешна стъпка в преследването на Барселона, завършвайки 0:0 с Реал Сосиедад в двубой от 19-ия кръг на Ла Лига. 

Така Реал остава с 42 точки на втората позиция, докато лидерът Барселона има 47. Реал Сосиедад, който преди мача бе в серия от пет поредни победи в шампионата, заема трета позиция с 39 точки, но има една среща повече.

Съставът, воден от старши треньора Карло Анчелоти доминираше в големи периоди от двубоя, но не успя да реализира гол само три дни след като надигра Атлетико Мадрид в турнира за Купата на страната. Футболистите на Реал Мадрид имаха близо 70 процента владение на топката през второто полувреме, а гостите залагаха предимно на контраатаки.

Стражът на Реал Сосиедад Алекс Ремиро се отличи с няколко отлични спасявания, след като домакините направиха 20 удара към вратата на гостите.

Винисиус Жуниор пропусна две възможности от близко разстояние в двете полувремена, като и двата пъти бе спрян от Ремиро. Вратарят се справи и при изстрели на Карим Бензема, Тони Кроос и Родриго.

Тибо Куртоа също се изяви в 60-ата минута след удар на Такефуса Кубо за Реал Сосиедад, а при последния шанс за домакините Винисиус не успя да преодолее Ремиро в 70-ата минута.