0

Р еал Мадрид победи Елче с 3:0 като гост в среща от десетия кръг в първенството на Испания по футбол. Успехът бе девети за Реал от началото на сезона, а тимът събра 28 точки на върха във временното класиране.

Вторият Барселона е с 22 точки и мач по-малко. Съставът на Елче заема последното, 20-о място с едва 3 точки в актива си и без победа до момента.

Футболистите на Реал Мадрид удължиха серията си без поражение този сезон на 15 мача във всички турнири, въпреки че видяха три техни попадения да бъдат отменени след намесата на системата за видеоарбитраж – ВАР по време на срещата с Елче.

Федерико Валверде откри резултата в 11-ата минута след хубав удар извън границата на наказателното поле. Това бе шестият му гол за сезона. 

Носителят на Златната топка за тази година Карим Бензема се разписа за 2:0 в 75-ата минута след асистенция на Родриго, а в 89-ата Марко Асенсио оформи крайното 3:0 отново след подаване от Родриго.

Попадението на Бензема дойде след като преди това играчите на Реал на три пъти вкараха топката във вратата на Елче в 6-ата, 26-ата и 61-ата минути, но голове не бяха зачетени заради засади на френския нападател и на Давид Алаба. Това можеше да се окаже решаващо, ако Карлос Клерк бе изравнил за домакините в 70-ата минута.

В друга среща от кръга Реал Сосиедад постигна домакински успех над Майорка с 1:0 и излезе на трета позиция в подреждането с 22 точки. Майорка, който няма победа вече четири двубоя от първенството, държи 15-ото място с 9 точки в актива си. Успехът бе осми пореден за домакините във всички турнири, както и пети пореден в Ла Лига.

Победният гол за Реал Сосиедад отбеляза Микел Мерино още в 4-ата минута на мача.

Срещата се забави заради трагичен инцидент с фен на трибуните и футболистите на двата тима, които бяха в тунела към терена, бяха помолени да изчакат. Привърженик на домакините загуби съзнание и получи лекарска помощ, а агенция АП съобщи по-късно, че мъжът е починал.

„В живота има много по-важни неща от футбола. Победата е за него и семейството му“, заяви голмайсторът Мерино след мача по повод смъртта на запалянкото.