0

Р еал Сосиедад тотално разнищи Бенфика в група D на Шампионската лига и загубата с 1:3 бе най-малкото, с което можеха да се отърват „орлите“ от Лисабон. В Сан Себастиан домакините поведоха още в 6-ата минута. След корнер и разбъркване, топката попадна в Айхен Муньос, който центрира, а непокритият Микел Мерино бе точен с глава. Не бяха изминали и пет минути и баските удвоиха аванса си. Флорентино Луис върна лошо топката назад, тя бе овладяна от Микел Оярсабал, който с лекота преодоля вратаря Трубин. Бенфика бе в абсолютен шок. Още две попадения на Реал Сосиедад бяха отменени, но в 21-вата минута прошка вече нямаше.

Микел Мерино центрира  в наказателното поле за Андер Баренечеа, който със страхотен удар с десния крак за трети път порази целта. До почивката португалците можеха да катастрофират напълно, след като домакините получиха дузпа, но Браис Мендес стреля в страничната греда. През втората част Рафа Силва все пак спаси честта на Бенфика с почетен гол, след като Николас Отаменди му свали топката.

В група С Унион Берлин поднесе изненадата, вземайки първи точки с 1:1 като гост на Наполи. Шампионите на Италия поведоха в края на първата част, когато Марио Руи пробва подаване, но топката първо рикошира в крака на Йосип Юранович, след което се отклони в гърдите на Политано и от там спря мрежата. Секунди преди почивката Юранович можеше да възстанови равенството ог пряк свободен удар, но уцели гредата. В началото на втората част след удар на Бекер и добавка на Фофана Унион записа историческия си първи гол в Шампионската лига.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX