0

О тборът на Реджана, където играе българският защитник Андреа Христов, спечели първенството в поток В на италианската Серия С и от следващия сезон се връща във втора дивизия. Това се случи кръг преди края при гостуването на Олбия, което завърши 2:1 за гостите от Реджо Емилия.

По този начин тимът на треньора Аймо Диана събра 80 точки и води с 4 пред преследвачите Чезена и Виртус Ентела.

Попаденията за успеха на Реджана вкараха защитниците Кристиан Кауц във втората минута и Абдул Гуйебре три минути преди края на първата част. Домакините изравниха за 1:1 в 37-ата минута, но през второто полувреме нямаха кой знае какви шансове да стигнат до второ равенство.

Промоцията стана факт и благодарение на второто поредно равенство на Виртус Ентела, които завършиха 1:1 на свой терен с Реканетезе.

"Реджана събра 80 точки и спечели заслужено шампионата, благодарение на състава от опитни и високо качествени футболисти. Треньорът Аймо Диана интелигентно обедини отбора, като се възползва от елементи като българския национал Андреа Христов в защита, Чигарини в халфовата линия и трима нападатели от много голяма класа като Пелегрини , Монталто и Ланини", пише сайтът numero-diez.com.

В тази среща Андреа Христов не взе участие, но общо има 10 мача и 1 гол. Той играе в Реджо Емилия като преотстъпен от Козенца, който е в Серия Б, но застрашен от изпадане, пише БТА.