0

Б арселона и Наполи завършиха 1:1 в първия мач от плейофната фаза на Лига Европа на „Камп Ноу“, а Глазгоу Рейнджърс победи Борусия Дортмунд с категоричното 4:2.
Каталунците имаха тотална доминация в срещата, но така и не успяха да стигнат до победата заради многото пропуски пред вратата на Алекс Мерет.

Пьотър Жиелински изведе италианците напред в 29-ата минута, а в 59-ата Феран Торес изравни от дузпа. Независимо, че реализира попадението за каталунците, Торес ще бъде запомнен с три големи пропуска. При първия той беше сам срещу вратаря, а секунди след това Наполи поведе. 

Мачът на “Камп Ноу” пък беше първи с участието на Усман Дембеле след отказа да му да напусне през януари. Французинът беше освиркан от местните запалянковци, но пък за малко да изработи победен гол в края.

Старши треньорът на каталунците Шави Ернандес бе заложил на доста революционен състав, като място сред титулярите намериха Оскар Мингеса, Нико Гонсалес и Пиер-Емерик Обамеянг. 
Лоренцо Инсиние и Виктор Осимен поведоха състава на Наполи при визитата на „блаугранас“.

В друг мач от вечерта шотландците от Глазгоу демонстрираха страхотен футбол на "Сигнал-Идуна Парк" и стигнаха до успеха над Борусия Дортмунд благодарение на попаденията на Джеймс Тавърниър от дузпа, Алфредо Морелос, Джон Лундстрам и Дан-Аксел Загаду, който си вкара автогол. За Борусия точни бяха Джуд Белингам и Рафаел Герейро.

В другите двубои от Лига Европа, които вече завършиха, Шериф Тираспол победи Брага с 2:0, а Бетис надигра като гост Зеник с 3:2.

Реваншите са след седмица (24 февруари), като правилото за повече отбелязани голове на чужд терен вече не важи.